توافق بیپی و شل برای فعالیتهای توسعهای نفت در لیبی ۱۴۰۴/۰۴/۲۳
به گزارش خبرگزاری رویترز از طرابلس، شرکت ملی نفت لیبی اعلام کرد شرکتهای بزرگ نفتی بیپی و شل با شرکت ملی نفت لیبی برای انجام مطالعات اکتشاف و توسعه هیدروکربن در سه میدان نفتی لیبی توافق کردهاند.
لیبی، دومین تولیدکننده بزرگ نفت آفریقا و عضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک)، بهدلیل اختلافهای میان گروههای رقیب مسلح بر سر درآمدهای نفتی که اغلب به تعطیلی میدانها منجر شده است، با اختلالهای مکرر در فعالیتهای نفتی روبهرو بوده است.
سرمایهگذاران خارجی نسبت به سرمایهگذاری در لیبی که از زمان سرنگونی معمر قذافی در سال ۲۰۱۱ در وضع بیثباتی قرار دارد، محتاط بودهاند. با این حال شرکتهایی مانند انی، اواموی، بیپی و رپسول فعالیتهای اکتشافی خود را پس از یک دهه توقف از سال گذشته میلادی از سر گرفتهاند.
شرکت ملی نفت لیبی اعلام کرد که شرکت بیپی دفتر عملیاتی خود را در پایتخت، طرابلس، در سه ماهه پایانی سال ۲۰۲۵ بازگشایی خواهد کرد.
بر اساس این بیانیه، تفاهمنامهای میان شرکت ملی نفت لیبی و بیپی برای انجام مطالعات ارزیابی پتانسیل اکتشاف و تولید هیدروکربن در میدانهای نفتی مسلا و سریر، همچنین برخی مناطق اکتشافی اطراف آن امضا شده است.
شرکت بیپی همچنین مطالعاتی را درباره ظرفیت تولید نفت و گاز نامتعارف در داخل این کشور آغاز خواهد کرد؛ منابعی که در سازندهای سنگی متخلخل محبوس هستند (نفت شیل و گاز شیل) و برای استخراج آنها به فناوریهای تخصصی مانند شکست هیدرولیک نیاز است.
این شرکت انگلیسی در سال ۲۰۰۷ با امضای توافقنامهای برای اکتشاف و تولید مشترک در مناطق A و B (در خشکی) و منطقه C (در دریا) وارد بازار لیبی شد، اما این توافق بهدلیل شرایط اضطراری به حالت تعلیق درآمد.
در سال ۲۰۲۲ شرکت انی ۴۲.۵ درصد از سهام این توافقنامه را بهدست آورد و مدیریت آن را بهعهده گرفت.
بیپی نیز ۴۲.۵ درصد از سهام را حفظ کرد و سازمان سرمایهگذاری لیبی ۱۵ درصد باقیمانده را در اختیار گرفت، شرایط اضطراری در سال ۲۰۲۳ لغو شد و امکان از سرگیری اکتشافهای خشکی فراهم شد.
شرکت ملی نفت لیبی همچنین اعلام کرد که با شرکت شل برای ارزیابی چشماندازهای هیدروکربنی و انجام مطالعه امکانسنجی فنی و اقتصادی جامع برای توسعه میدان نفتی عطشان و دیگر میدانها بهطور کامل متعلق به شرکت ملی نفت لیبی توافق کرده است.
برچسبها
نظرات کاربران
نظر شما
- عبارات توهین آمیز و شخصی منتشر نخواهد شد.



عناوین دانشی صنعت نفت
- مهندسی مخزن | ۱۸
- حفاری و اکتشاف | ۸۰
- بالادستی | ۳۰
- پایین دستی | ۳
- دریایی و فراساحلی | ۶۷
- مهندسی فرآیند | ۷۰
- تجهیزات دوار | ۴۴
- تجهیزات ثابت | ۳۲
- پایپینگ | ۶۰
- برق و مخابرات | ۱۴
- کنترل و ابزاردقیق | ۲۵
- سیویل و سازه | ۱۳
- مواد و متالوژی | ۴۳
- رنگ و عایق | ۷
- ایمنی | ۹
- آب، پساب و پسماند | ۱۲
- مهندسی عمومی | ۵
- رویه و دستورالعمل | ۱۰
- نرم افزارها | ۶
- کلیپهای فنی و مهندسی | ۷۷
- پالایشگاه نفت | ۱۷
- پالایشگاه گاز | ۴۶
- NGL | ۶
- LNG & LPG | ۱۳
- خط لوله | ۳۶
- مخازن ذخیره | ۱۵
- پتروشیمی | ۱۴
- بازرسی و QC | ۱۵
- HSE | ۳۹
- ساخت و نصب | ۱۲
- راه اندازی | ۹
- سازندگان و تامین کنندگان | ۱۰
- تامین مالی و سرمایه گذاری | ۳۲
- ماشین آلات | ۱۲
- مدیریت پروژه | ۹۱
- مدیریت دانش | ۹
- مدیریت سازمانی و عمومی | ۲
- تأمین کالا | ۱۳
- EPC | ۲۰
- پیمانکاران بین المللی | ۸
- اطلاعات انرژی کشورها | ۱۴
- پروژه های خارجی | ۱۵
- نقشه های نفت و گاز خارجی | ۱۰
- شرکت های نفتی | ۱۲
- پلانت های فعال | ۴۰
- طرح ها و پروژه ها | ۳۵
- منطقه های ویژه انرژی | ۶
- میادین نفت و گاز خارجی | ۴
- نقشه های نفت و گاز ایران | ۲۴
- میادین نفت و گاز | ۴۰
- آمار و داده ها | ۷۵
- اسناد بالادستی نفت | ۹
- اقتصاد نفت و گاز | ۶۹
- حقوق انرژی | ۱۰
- دیپلماسی انرژی | ۱۹
- قراردادهای بالادستی | ۲۰
- مهندسین مشاور | ۶۷
- IPC | ۲۰
- پیمانکاری درایران | ۳۶
- نرخ عوامل نفت و گاز | ۱۲
- قرارداد | ۴۵
- ارزیابی اقتصادی طرح ها | ۳
- بخشنامه و مقررات | ۳۸
- مقررات مناقصات | ۳۱
- حوادث نفت و گاز | ۱۰
- ترینهای صنعت نفت | ۱۴
- فهرست بها | ۱۸
- وقایع نفت و گاز | ۵
- پدافند غیرعامل | ۲
- واژگان و زبان تخصصی | ۱۴
- مجلات نفت و انرژی | ۱۹
- مجلات مهندسی و صنعتی | ۴
- مطالب عمومی | ۳۰
- مدیریت منابع انسانی | ۳
- آمادگی آزمون SP | ۳
- آمادگی آزمون RMP | ۴
- آمادگی آزمون PMP | ۶
- انرژی های غیر نفتی | ۵
- آزمونهای استخدامی نفت | ۱۵
- آزمونهای ارشد 94 | ۵۹
- آزمونهای دکتری 95 | ۳۸
- استانداردهای مهندسی | ۲۱
- ابلاغیات | ۹
- بازاریابی و توسعه بازار | ۱
- تحقیق و توسعه | ۶